Zdrowe śniadanie-sadzone na szparagach

WP_20150214_10_33_18_Pro
Witajcie,
Dziś przygotowałam dla Was szybki i prosty, a przede wszystkim zdrowy przepis na śniadanie. Jajko sadzone jest częstym śniadaniowym wyborem. Ja urozmaicam je często różnymi dodatkami.
Poniżej propozycja ze szparagami.
Hello,
Today we have prepared for you a quick and simple, and above all healthy recipe for breakfast. Poached eggs is a common breakfast choice. I diversifies them often different additives.
The following proposal with asparagus.

Składniki/Components:
– 2 jaja/2 eggs,
– kilka sztuk zielonych szparagów/a few pieces of green asparagus,
– kromka ciemnego pieczywa/a slice of dark bread,
– sól/salt,
– pieprz/pepper.
Na rozgrzanej kilka kroplami oleju (ja używam ryżowego) patelni podsmaż kilka przeciętych wzdłuż szparagów. Następnie na podsmażone szparagi wbij dwa jajka, przypraw solą i pieprzem i odczekaj do ścięcia się białka. Żółtko ma pozostać płynne. Gotowe danie przełóż na talerz i podaj z kromką ciemnego pieczywa. Smacznego!
On hot a few drops of oil (I use rice) pan fry some cut along the asparagus. Then fried asparagus hammer two eggs, season with salt and pepper and allow to chop up proteins. The yolk is to remain liquid. Ready dish on the plate and pass the enter with a slice of brown bread. Bon Appetit!
WP_20150214_10_20_46_ProWP_20150214_10_33_18_Pro

W.

You may also like

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *