Leczo w wersji light-przepis

leczo5
Witajcie!
Dzi艣 kolejny kulinarny post 馃檪
Mamy wiosn臋 pe艂n膮 par膮, wi臋c z ch臋ci膮 si臋gamy cz臋艣ciej po kolory, r贸wnie偶 na talerzu. Wsz臋dzie mn贸stwo kolorowych warzyw, owoc贸w, kt贸re kusz膮 swoim zapachem.
Dzi艣 przygotowa艂am dla Was przepis na leczo, potraw臋 uwielbian膮 przez wiele os贸b. Wiecie ju偶, 偶e jestem zwolenniczk膮 zdrowszego od偶ywiania, w zwi膮zku z tym leczo b臋dzie w mojej wersji „light”, z kurczakiem.
Mo偶e przyrz膮dzaj膮c w najbli偶szej przysz艂o艣ci leczo si臋gni臋cie po moj膮 wersj臋?!
Hello!
Today, another culinary post 馃檪
We have a spring in full swing, so with the desire to reach for often the colors, also on the plate. Everywhere lots of colorful vegetables, fruits that tempt your smell.
Today we have prepared for you a recipe for leczo, food beloved by many people. You already know that I am an advocate of a healthier diet, therefore leczo will be my version of „light”, with chicken.
Maybe getting ready in the near future leczo reaching for my version ?!

Sk艂adniki(na 4-5 os贸b)/Ingredients (for 4-5 people):
– 1 podw贸jna pier艣 z kurczaka/1 double breast of chicken,
– 4 czerwone papryki/4 red peppers,
– 4 偶贸艂te papryki/4 yellow peppers,
– 2 艣redniej wielko艣ci cebule/2 medium onions,
– 4-5 dojrza艂ych pomidor贸w/4-5 ripe tomatoes,
– 2-3 z膮bki polskiego czosnku/2-3 cloves of garlic,
– 2-3 艂y偶eczki koncentratu pomidorowego/2-3 teaspoons of tomato paste,
– s贸l, pieprz, ostra papryka/salt, pepper, hot pepper.
leczo1leczo2leczo3
Przygotowanie:
Pier艣 umyj, osusz i pokr贸j w kostk臋. Nast臋pnie lekko podsma偶 na patelni. Pomidory sparz gor膮c膮 wod膮, obierz ze sk贸rki i pokr贸j na cz膮stki. Pozosta艂e warzywa umyj i pokr贸j, cebul臋 i papryk臋 w pi贸ra, czosnek przeci艣nij przez wyciskark臋. Do wi臋kszego garnka wlej kilka kropel oleju, wrzu膰 cebul臋 i zeszklij na ma艂ym ogniu. Nast臋pnie wrzu膰 papryk臋, podlej niewielk膮 ilo艣ci膮 gor膮cej wody i gotuj pod przykryciem do mi臋kko艣ci. Pomidory dodaj, gdy papryka i cebula b臋dzie mi臋kka, wymieszaj i przypraw czosnkiem, sol膮, pieprzem i ostr膮 papryk膮 do smaku. Dodaj r贸wnie偶 koncentrat pomidorowy. Na koniec dodaj tylko podsma偶one wcze艣niej piersi z kurczaka i wymieszaj. Mo偶esz podawa膰 z ciemnym pieczywem, ry偶em, kuskusem czy te偶 makaronem. Jak wolisz 馃檪
Smacznego!
Preparation:
Chest Wash, dry and cut into cubes. Then lightly fry in a pan. Tomatoes blanch hot water, peel and cut into pieces. Other vegetables, wash and slice, onion and peppers in a pen, garlic przeci艣nij through the juicer. A larger pot to pour a few drops of oil, toss the onion and zeszklij over low heat. Then toss the peppers, connect a small amount of hot water and cook, covered, until tender. Add tomatoes, peppers and onions when is soft, stir and spices garlic, salt, pepper and hot pepper to taste. Add the tomato paste. At the end, add only previously fried chicken breast and stir. You can serve with brown bread, rice, couscous or pasta. As you prefer 馃檪
Bon Appetit!

leczo6
Do nast臋pnego!/To the next!
W.

You may also like

Dodaj komentarz

Tw贸j adres email nie zostanie opublikowany. Pola, kt贸rych wype艂nienie jest wymagane, s膮 oznaczone symbolem *