Omelet with tomatoes, shallots and chives

omlet2
Witajcie!
Mamy iście afrykańskie temperatury za oknem i może mniej chcę się jeść (szczególnie ciepłych potraw) ale to nie zwalnia Nas z obowiązku dostarczania organizmowi zdrowych, pożywnych składników.
Aby długo nie stać przy kuchni a zarazem przygotować wartościowy posiłek polecam Wam zrobić omlet. Szybko się go robi, a w smaku bajka! Mój przygotowałam z pomidorkami, szalotką i szczypiorkiem, natomiast dodatkowe składniki zależą tylko od Waszej inwencji i preferencji smakowych. Ważne, żeby były zdrowe 🙂
Welcome!
We have a truly African temperatures outside the window and perhaps less willing to eat (especially hot meals), but it does not relieve us of the obligation to provide the body with healthy, nutritious ingredients.
For a long time does not stand by the kitchen and at the same time prepare a meal valuable recommend you make an omelet. Quickly it does, and the taste of a fairy tale! My I prepared with tomatoes, shallots and chives, and additional components depend only on your creativity and taste preferences. It is important to be healthy 🙂

Składniki/Components:
– 2 jaja/2 eggs,
– 1/4 szklanki mleka/1/4 cup of milk,
– garść pomidorków koktajlowych/a handful of cherry tomatoes,
– 2 szalotki/2 shallots,
– szczypiorek/chives,
– sól, pieprz/salt, pepper,
– 1 łyżka masła/1 tablespoon of butter.
Wbij do miski całe dwa jaja, a następnie roztrzep je rózgą lub widelcem potem dodaj mleko sól i pieprz. Trzeba pamiętać, że na powierzchni płynu mają pojawić się bąbelki z powietrza – jest to gwarancja puszystości omletu. Na rozgrzanej patelni z łyżką masła wlej masę jajeczną, poczekaj aż trochę się zetnie i dodaj składniki, w moim przypadku przekrojone na pół pomidorki, pociętą w piórka szalotkę i posiekany szczypiorek. Dopraw do smaku. Dobrze jest raz na jakiś czas potrząsać patelnią aby mieć pewność, że cały omlet się usmaży. Teraz wystarczy tylko zjeść 🙂
Smacznego!
Hammer to bowl two whole eggs, and then whisked them with a rod or a fork then add the milk, salt and pepper. You have to remember that on the surface of the liquid to appear bubbles of air – this is a guarantee of fluffy omelet. Hot pan with a tablespoon of butter pour the egg, wait until some fried and add ingredients, in my case halves tomatoes, cut into the pen shallots and chopped chives. Season to taste. It is good once in a while to shake the pan to make sure that the whole omelette to fry. Now, just to eat 🙂
Bon Appetit!

omlet1
Do następnego!/To the next!
W.

You may also like

4 komentarze

  1. Hello i am kavin, its my first occasion to commenting anywhere,
    when i read this piece of writing i thought i could also make comment due to this brilliant post.

    1. Dziękuję 🙂 Co do mailingu pracuję nad tym aby taka funkcjonalność była możliwa na moim blogu 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *