Styl życia

Przepis na rozpływającego się w ustach pstrąga z pieca

pstrag2
Witajcie!
Witam Was w listopadzie przepisem na pyszną, szybką w przygotowaniu rybę. Polacy jedzą bardzo mało ryb, a wiadomym jej, że ryby dostarczają nam wielu ważnych do funkcjonowania organizmu składników, między innymi nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3, witaminę D, selen, magnez wapń i potas. Ryby są smaczne i łatwo można przygotować z nich szybkie, pyszne danie 🙂 Dlatego zachęcam Was, aby Wasza dieta obfitowała w ryby!!
Dwa wypatroszone pstrągi przypraw solą, pieprzem i ziołami, ja przyprawiłam prowansalskimi. Do środka ryb włóż plasterki cytryny, posiekany czosnek oraz odrobinę masła. Piekarnik nagrzej do 180 C i piecz ryby przez około 25 minut. Do tak przygotowanego pstrąga bardzo pasuje brązowy ryż i sałatka ze świeżych warzyw.
Smacznego!
Hello!
I greet you in November, a recipe for a tasty, quick to prepare fish. Poles eat very little fish, and it known that fish give us very important to the functioning of the body components, including unsaturated omega-3 fatty acid, vitamin D, selenium, magnesium, calcium and potassium. The fish are tasty and easily prepare them quick, delicious dish 🙂 So I encourage you to make your diet abound in fish !!
Two gutted trout seasoning with salt, pepper and herbs, I seasoned Provence. Inside the fish put lemon slices, chopped garlic and a little butter. Preheat oven to 180 C and bake the fish for about 25 minutes. To so prepared trout very fit brown rice and salad with fresh vegetables.
Bon Appetit!

pstrag1

W.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *