Pasta with mushrooms and spinach

Witajcie!
Dawno nie było na blogu przepisów, a więc postanowiłam odświeżyć tą kategorię.
Dziś przygotowałam dla Was przepis na bardzo pyszne, szybkie danie z makaronem. Danie można uznać również za wegetariańskie, gdyż jest bezmięsne.
Hello!
Once upon a time there was a culinary blog posts and so I decided to refresh this category.
Today we have prepared for you a recipe for a delicious, quick pasta dish. The dish can also be viewed as a vegetarian, because it is meatless.

Składniki/Components:
– 1 opakowanie pieczarek/1 package of mushrooms,
– 1 opakowanie świeżego szpinaku/1 package fresh spinach,
– makaron razowy/wholemeal pasta,
– 1 małe opakowanie mozzarelli/1 small pack of mozzarella,
– 3 ząbki czosnku/3 cloves garlic,
– 3 łyżki jogurtu naturalnego/3 tablespoons of plain yogurt,
– sól, pieprz/salt, pepper.
Przygotowanie/Preparation:
Szpinak i pieczarki umyj, grzyby pokrój w małe cząstki i wraz ze szpinakiem podsmaż na patelni. Gdy już szpinak i grzyby zmniejszą swoją objętość i grzyby będą miękkie dodaj wyciśnięty czosnek, pokrojoną mozzarellę i jogurt. Wszystkie składniki wymieszaj ze sobą. Obok ugotuj makaron a następnie dodaj go do powstałego sosu na patelnię, Wymieszaj, aż sos pokryje cały makaron. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Smacznego!
Wash spinach and mushrooms, mushrooms cut into small pieces and fry with spinach in a pan. Once the spinach and mushrooms reduce its volume and the mushrooms are soft, add pressed garlic, chopped mozzarella and yogurt. Mix all the ingredients together. In addition to boil the pasta and add it to the resulting sauce into the pan. Stir until the sauce will cover the pasta. Season to taste with salt and pepper.
Bon Appetit!

makaron1

W.

You may also like

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *